„Szeretnél hordozni, de nem tudod, melyik hordozó a legjobb neked és a babádnak? Megijedtél a bonyolultnak tűnő leírásoktól? Szeretnéd tudni, hogy helyesen hordozod-e kisbabádat? Akkor gyere, és kötözz velünk!”

 Ez a jelmondata annak az egyre növekvő tábornak, mely a Hurcibaba Klub tagjaiból áll, akik idén is megrendezik a hivatalos hordozóheti rendezvényeket városunkban. A Nemzetközi Babahordozó Hét kezdeményezője a Babywearing International Inc. nonprofit szervezet, és a TheBabywearer.com weboldal csapata.

 Először 2008 őszén rendezték meg a világ számos országában, Afrika kivételével az összes kontinensen az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában, Thaiföldön, Malajziában, valamint Európa 9 országában, köztük Magyarországon. Nálunk ekkor a mamami.hu internetes fórum csapata még csak Budapesten szervezett programokat, tavaly azonban már az ország 19 kisebb-nagyobb városában, többek között Budapesten, Veszprémben, Székesfehérváron, Egerben, Szombathelyen, Szekszárdon, Miskolcon, Esztergomban, Sopronban és Pécsett is színvonalas és ötletes programokkal várták a szervezők a hordozás iránt érdeklődőket.

  Idén a Nemzetközi Babahordozó Hét hivatalos időpontja 2010. október 6-12., Pécsett azonban a speciális programokhoz (Pécsi Örökség Fesztivál - Civil Napok) illeszkedve korábban, 2010. szeptember 19-21-ig szervezzük meg a II. Pécsi Babahordozó Napokat.

 KANGA Egyesülettel karöltve a Hurcibaba Klub tagjai, a hordozás iránt elkötelezett pécsi édesanyák társadalmi munkában, nonprofit céllal szervezik a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló programokat és előadásokat, melyekre várják mindazokat, akik hiteles szakemberektől (orthopéd szakorvos, pszichiáter, gyermekpszichológus, védőnő, dúla, pelenkázási tanácsadó) szeretnének informálódni a hordozás fizikai és lelki hatásairól mind a gyermekre, mind a hordozó személyre nézve.

 Ahogy tavaly is, idén is megteinthető és kipróbálhtó a Hurcibaba Klub közel 50 csúcsminőségű, világmárkás hordozóeszköze, Mei Tai-ok, csatos hordozók, babaerszények, karikás, szövött és rugalmas hordozókendők színes-széles skálája.

 Ma már Magyarországon is a babakelengye része a hordozókendő, de sokan nem tudják, hogyan kössék meg. A Babahordozó Napok programjain a próbálgatásban és a megfelelő hordozóeszköz kiválasztásában gyakorlott szaktanácsadóink pontos információkkal, tanácsadással segítenek.

Várunk szeretettel 2010. szeptember 19-21-ig a belvárosban a Sétatéren, és a Caritas előadótermében (Janus P. u. 4.), részletes programjainkért kattints a

http://pecsibabahordozonapok.blogspot.com/

címre!

Bánkiné dr. Kapi Zsófia (főszerező) és Dr. Bereczki-Barna Szilvia (Hurcibaba Klub vezetője)

A bejegyzés trackback címe:

https://pbhn.blog.hu/api/trackback/id/tr482242413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása